Kedves Felvételiző Diákok! Tisztelt Szülők!

Örömmel köszöntöm Önöket a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium és Kollégiumban. Nagy megtiszteltetés, hogy gyermekük középiskolai tanulmányai lehetséges intézményei között a mi iskolánk is szerepel. Tekintettel a járványügyi óvintézkedésekre, a személyes találkozás nélkülözésére, néhány fontos információt szeretnék Önökkel megosztani.

A képzésről: intézményünkben párhuzamos művészeti képzés zajlik. Ez azt jelenti, hogy a diákok heti 38 órát töltenek az iskolában, párhuzamosan készülnek az érettségire és a szakmai képesítés elsajátítására. A 4 év végén érettségi vizsgát tesznek, majd az utolsó évben csak a szakmai tanulmányaikat folytatják, mely szakmai vizsgával zárul. A 2021/2022-es tanévben 2 osztály indítását tervezzük. A szakmai oktatás osztályonként 3-3 csoportban zajlik: divatstílus- és jelmeztervező, művészeti grafikus, ötvös, mozgóképi animációtervező szakokon.

Intézményünkről: a szakmai gyakorlat jól felszerelt, korszerű iskolai tanműhelyben zajlik, a távolról érkező diákok az iskola kollégiumában kaphatnak elhelyezést. Angol nyelvet tanítunk. Tantestületünk fiatalos, empatikus, kiváló szakemberek közössége. A színvonalas közismereti és szakmai oktatás mellett élénk diákélet, számos versenyzési és kiállítási lehetőség várja a fiatalokat.

A felvételiről: a diákok eredményeit 5.,6.,7.év végi  és 8. félévi magyar, történelem, matematika és idegen nyelv pontjaiból számítjuk (60%). Ehhez adódik hozzá a szóbeli (rajz készségvizsgálat) eredménye: egy csendélet rajza (15%), kreatív feladat (15%), hozott mappa (10%). Az így kapott pontok alapján IDEIGLENES FELVÉTELI RANGSORT állítunk össze, mely a honlapunkon megtekinthető, várhatóan 2021. március 4-től. https://kkm.edu.hu .Ez a rangsor csak iránymutatás, mert nagyon sok diák több intézménybe, vagy egy intézményen belül is több szakra felvételizik, de a valóságban csak egy helyet foglalnak majd.

Az ideiglenes rangsorok ismeretében Önöknek kizárólag az általános iskolában van lehetőségük a jelentkezés sorrendjének módosítására, 2021. március 22-23. között.

A végleges felvételi eredményről a középiskola 2021. április 30-án kap értesítést a hivataltól, ezért Önök is csak ezt követően kaphatnak tájékoztatást: 2021. április 30-án feltesszük a honlapra a VÉGLEGES FELVÉTELI EREDMÉNY-t, de mindenkit értesítünk levélben is.

Türelmüket, együttműködésüket tisztelettel köszönöm. Eredményes iskolaválasztást kívánok!

Vargáné Szabadka Tünde

intézményvezető